6 sætninger med «hav»

Eksempelsætninger og sætninger med ordet hav og andre ord, der er afledt af det.

« Selv om de indtog Fort Ticonderoga, da de amerikanske styrker trak sig tilbage, var Burgoynes hær omringet af et hav af koloniale militser ved Saratoga i New York. »
« Barnet kan svømme i det blå hav, klatre op i den højeste gynge og deltage i det mest sensationelle eventyr. »
« På samme måde kaldes det hav, der adskilte og forenede grækerne og deres naboer, herunder egypterne og perserne, stadig for Middelhavet, hvilket betyder "havet midt på jorden" (dog på latin, ikke græsk - vi får ordet fra en senere "vestlig" civilisation, nemlig romerne). »
« Indtil omkring 1400 havde europæerne ikke skibe, der kunne sejle over et helt hav (vikingernes langbåde i middelalderen var en undtagelse, men de var ikke længere i brug i renæssancen), og den europæiske forståelse af geografi og navigation var yderst primitiv. »
« For enden af kløften kom de til et hav af klippeblokke. De spredte sig for at klatre op ad dem, og i flere timer slog de deres knæ og skrabede deres hænder, indtil de var rå. »
« Aftenskumringen lod ikke vente på sig, så jeg startede bådens motor igen, og vi kørte væk fra stedet for at tilbagelægge de tre kilometer åbent hav, der adskilte os fra vores ø, i fuld fart. »

Eksempler på sætninger med lignende ord

diccio-o.com - 1998 - 2022