7 sætninger med «riges»

Eksempelsætninger og sætninger med ordet riges og andre ord, der er afledt af det.

« Han var ikke kun optaget af love, men også af at sikre sit riges økonomiske velstand; selv om det er umuligt at vide, hvor oprigtig han var i denne henseende, ønskede han at blive husket som en slags velvillig diktator, der tog sig af sine undersåtter. »
« Med andre ord tjente de de riges interesser og var ikke særlig interesserede i den klasse, som de skulle repræsentere. »
« I løbet af århundrederne fik de fattige bønder stadig sværere ved at holde på deres jord, både fordi de ikke kunne konkurrere med de riges enorme slaveplantager og på grund af direkte afpresning. »
« Der var handel, men den var aldrig så stærk som i det forenede riges tid. »
« Under makedonerne blev det byzantinske riges territoriale grænser skubbet tilbage til dele af Mesopotamien og Armenien i øst og til Kreta og Cypern i Middelhavet. »
« Latin gik fra at være det romerske riges sprog til at være sprog for den uddannede elite i hele Europa. »
« Feudalsystemet blomstrede i den tidlige middelalder. Selv om det havde sin oprindelse i århundrederne efter det vestromerske riges sammenbrud, blev det formelle system med vasaller, der fik tildelt jord ved at love kongerne militærtjeneste (eller i stigende grad til gengæld for kontant betaling i stedet for militærtjeneste), først rigtigt udviklet i det 11. og 12. århundrede. »

Eksempler på sætninger med lignende ord

diccio-o.com - 1998 - 2022