6 sætninger med «verdenshistorien»

Eksempelsætninger og sætninger med ordet verdenshistorien og andre ord, der er afledt af det.

« Assyrerne var det første imperium i verdenshistorien, der systematisk erobrede næsten alle sine naboer med en stærk stående hær og kontrollerede det erobrede område i hundredvis af år. »
« Dette er, så vidt historikerne ved, det første tilfælde i verdenshistorien, hvor ideen om en enkelt almægtig guddom opstod blandt et folk, hvor som helst (selv om nogle forskere anser Akhenatons forsøg på religiøs revolution i Egypten for at være kvasi-monoteisme). »
« Det var måske første gang i verdenshistorien, at en ret lille magt blev forvandlet til en stormagt blot ved at have været forudseende nok til at opbygge en effektiv flåde. »
« De store ændringer i verdenshistorien i den tidlige moderne periode har at gøre med den fortsatte kontakt mellem forskellige regioner på kloden, som begyndte med Columbus' (bogstaveligt talt) vildfarne rejse i 1492. »
« Selv om revolutionen ikke nåede de mål, som dens mest radikale fortalere havde sat sig på kort sigt, lagde den grunden til alt det, der skete i Europa i resten af det 19. århundrede, med vigtige konsekvenser for verdenshistorien. »
« Faktisk var det britiske Ostindiske Kompagni det største narkokartel i verdenshistorien med den britiske regerings udtrykkelige godkendelse. De fleste af disse stoffer bestod af opium, der blev eksporteret til Kina. »
diccio-o.com - 1998 - 2022