10 sætninger med «athenske»

Eksempelsætninger og sætninger med ordet athenske og andre ord, der er afledt af det.

« Han brugte offentlige midler til at købe athenske slaver, der var blevet slaver i udlandet, og bringe dem tilbage til Athen. »
« I 508 f.Kr. udpegede den athenske forsamling imidlertid en ny tyran ved navn Cleisthenes af Athen, som endelig tog det radikale skridt at give alle mandlige borgere stemmeret i offentlige anliggender og mulighed for at blive valgt til offentlige embeder. Dette omfattede frie, men fattige borgere, dvs. dem, der var for fattige til at have råd til våben og tjene som hoplitter. »
« Den store ironi er derfor, at den mest glorværdige æra for det athenske demokrati og den athenske filosofi blev finansieret ved at udvinde rigdom fra de græske søsterbyer. »
« Omkring 20.000 slaver undslap fra de athenske sølvminer, der oprindeligt havde betalt hæren før perserkrigen, og blev modtaget af spartanerne som værnepligtige (hvilket forstærkede de spartanske styrker og afskar Athens vigtigste indtægtskilde). »
« Sparta slog endelig et afgørende slag i 405 f.Kr. ved at overraske den athenske flåde i Anatolien og ødelægge den. »
« Det athenske demokrati, som var blevet udkrystalliseret under Athens Clisthenes, hvor ca. 10 % af den samlede befolkning havde stemmeret i offentlige anliggender, var også på sit højeste i denne periode. »
« Det ironiske var ikke kun, at Athen nåede sit højdepunkt i den periode, hvor den Deliske Liga og den rigdom, som den udtvang andre polis, var på sit højeste, men også at det athenske demokrati selv var på sit højeste: selv om Athen var ved at skabe et imperium over de andre bystater, var Athen ved at blive det første store eksperiment med demokratisk styre i verdenshistorien. »
« Den athenske leder, der havde ansvaret under overgangen til denne fase, var Perikles (495 - 429 f.Kr.), en aristokrat, der dominerede Athens politik, men som ikke formåede at gribe magten, som tidligere tyranner havde gjort. »
« Men i det athenske demokrati havde kun de, der var anerkendt som borgere i polis, stemmeret. Personer, der var født uden for byens område, kvinder og slaver blev ikke betragtet som borgere, så antallet af deltagere i beslutningstagningen var meget lille. »
« Selv om demokratibegrebet er af græsk oprindelse, er der derfor væsentlige forskelle mellem den betydning, det har i dag, og den betydning, det havde i Athen: Det athenske demokrati havde i praksis oligarkiske træk. »

Eksempler på sætninger med lignende ord

diccio-o.com - 1998 - 2022