10 sætninger med «biskopper»

Eksempelsætninger og sætninger med ordet biskopper og andre ord, der er afledt af det.

« Konstantin tillod biskopper at fungere som officielle dommere, hvilket gav kristne mulighed for at henvende sig til en biskop i stedet for til en ikke-kristen dommer i retten. »
« I midten af det femte århundrede e.Kr. hævdede paverne fuld autoritet over alle andre biskopper, og i det mindste nogle af disse biskopper (i Vesteuropa i hvert fald) søgte vejledning i Rom. »
« I de senere århundreder blev det blotte faktum, at de tidlige paver hævdede en sådan autoritet, og at nogle biskopper anerkendte den, nævnt som "bevis" på, at det romerske pavedømme altid havde været den øverste læremæssige magt i kirken som helhed. »
« Gregorios autoritet var ikke baseret på militær magt, og de fleste kristne på den tid antog heller ikke, at paven i Rom (alle biskopper blev dengang kaldt "pave", hvilket blot betyder "fader") var hele kirkens åndelige overhoved. »
« Desuden var kirken selv en enormt rig og magtfuld godsejer, og kirkens ejendom var næsten altid fritaget for beskatning; biskopper var ofte feudale herrer over deres egne lande, og hver konge arbejdede tæt sammen med kirkens ledelse i sit rige. »
« Klostre og klostre var ikke de eneste, der var rige. Kirkens øverste led - biskopper, ærkebiskopper, kardinaler og paverne selv - kom næsten udelukkende fra den europæiske adel. »
« En berygtet praksis var, at biskopper eller ærkebiskopper kontrollerede og modtog indtægter fra mange forskellige territorier (kaldet "bispedømmer") på én gang, men aldrig besøgte dem. »
« En anden praksis var, at adelsmænd bogstaveligt talt købte stillinger i kirken til deres børn - teenagere kunne blive udnævnt til biskopper ved hjælp af deres forældres økonomiske indblanding, og kirkefunktionærerne fik bestikkelsen i lommen. »
« Paverne kom også til at acceptere bestikkelse og bestikkelse i forbindelse med udnævnelse af præster og biskopper samt skumle ordninger med kirkens jord. »
« De stærkere stater på den tid krævede retten til at udnævne biskopper og præster i deres kongeriger, hvilket monarkerne i England og Frankrig havde stor succes med. Dette fik lægfolk og nogle præster til at se til monarkerne, snarere end til paven, for at få protektion og autoritet. »

Eksempler på sætninger med lignende ord

diccio-o.com - 1998 - 2022