5 sætninger med «konceptet»

Eksempelsætninger og sætninger med ordet konceptet og andre ord, der er afledt af det.

« Karl den Stores erobringer førte til konceptet om det Hellige Romerske Rige, en enorm stat, der nominelt blev kontrolleret af en enkelt, magtfuld kejser, som var direkte knyttet til pavens autoritet i Rom. »
« I virkeligheden var det kun under Karl den Store, at det Hellige Romerske Rige var en virkelig forenet stat, men konceptet (med flere kejsere, der i det mindste udøvede en vis grad af autoritet) overlevede indtil 1806, hvor det endelig blev afviklet permanent af Napoleon. »
« Begrebet trykning har eksisteret i århundreder, først opfundet i Kina og også brugt i Korea og dele af Centralasien, men der er ingen beviser for, at konceptet blev overført fra Asien til Europa (det kan være sket, men der er simpelthen ingen beviser for det). »
« I stedet overlevede titlen og konceptet, men kejserpositionen blev ikke andet end en slags udråbstegn i slutningen af en længere liste af titler, som den, der var kejser på et givet tidspunkt, bar. »
« Kopernikus beholdt ideen om krystalkuglerne og brugte også Ptolemæus' beregninger i sit eget værk, men hans værk var ikke desto mindre det første værk, der foreslog konceptet om et heliocentrisk univers. »
diccio-o.com - 1998 - 2022