7 sætninger med «tyrkere»

Eksempelsætninger og sætninger med ordet tyrkere og andre ord, der er afledt af det.

« De muslimske imperier omkring Byzans besatte byens territorium, indtil Konstantinopel endelig faldt i 1453 til de osmanniske tyrkere. Dermed ophørte den sidste rest af den romerske civilisation, der blev grundlagt mere end to tusind år tidligere på Tiberflodens bredder i Italien, med at eksistere som politisk realitet. »
« Desuden kæmpede de arabiske kongeriger mod de seljukiske tyrkere, som forsøgte at erobre alt, ikke kun kristne lande. »
« Det var i kølvandet på de mongolske invasioner, at de osmanniske tyrkere begyndte deres magtovertagelse. »
« En bestemt gruppe af tyrkere, seljukkerne, havde allerede i det 11. århundrede erobret store dele af Mellemøsten og fratog i løbet af de næste to hundrede år det byzantinske imperium dets resterende besiddelser uden for Konstantinopel og dets nærmeste omegn. »
« Da det franske monarkis magt voksede i vest, og de osmanniske tyrkere blev en aktiv trussel i øst, underskrev de mest magtfulde byer en traktat, freden i Lodi, i 1454, som forpligtede hver by til at forsvare den eksisterende politiske orden. »
« Som beskrevet nedenfor opstod en ny regional magt i Mellemøsten og spredte sig til Europa i begyndelsen af det 14. århundrede: de osmanniske tyrkere. »
« Richelieu overvågede endda fransk støtte til protestantiske styrker i Trediveårskrigen som en kontrol af den habsburgske magt, og han støttede også de osmanniske tyrkere mod habsburgerne af samme grund. »

Eksempler på sætninger med lignende ord

diccio-o.com - 1998 - 2022