7 sætninger med «østrigsk»

Eksempelsætninger og sætninger med ordet østrigsk og andre ord, der er afledt af det.

« Kernen i den italienske forening var kongeriget Piemonte-Sardinien, et lille kongerige bestående af en stor ø i Middelhavet og et stykke land klemt inde mellem Frankrig, Spanien og de østrigsk dominerede norditalienske stater. »
« Selv om det ikke lykkedes revolutionen at skabe et "Tyskland" i 1848, stod det klart, at der i sidste ende ville blive oprettet en tysk stat; spørgsmålet var dog stadig, om det ville blive et "Stortyskland" under østrigsk ledelse eller et "Mindre Tyskland" under preussisk ledelse. »
« I 1850'erne og 1860'erne gennemførte en østrigsk munk ved navn Gregor Mendel, som ingen kendte på det tidspunkt, en række eksperimenter på ærteplanter i sin klosterhave og opdagede i den forbindelse de grundlæggende principper for genetik. Mendel præsenterede sit arbejde første gang i 1865, men det blev helt glemt. »
« Franz Ferdinand var arving til den habsburgske trone, en respekteret østrigsk politiker, som også var ven af den tyske kejser. Ironisk nok var han også den østrigske statspolitiker med den mest direkte kontrol over det østrigske militær, og han havde en tendens til at foretrække fredeligt diplomati frem for et eventuelt krigsudbrud - det er muligt, at han ville have været en fremtrædende stemme for fred, hvis han havde overlevet. I stedet blev han myrdet, ikke af østrigske, russiske eller franske rivaler, men af en ung serbisk nationalist. »
« Serbiske nationalister mente, at det med russisk støtte ville være muligt at skabe en international krise i det østrigsk kontrollerede Bosnien og i sidste ende at overtage selve Bosnien. Serberne troede ikke på, at Østrig ville risikere en storkrig med Rusland for at holde fast i Bosnien. »
« I 1914 trænede Den Sorte Hånd en gruppe (etnisk serbiske) universitetsstuderende i Bosnien i at myrde en østrigsk politiker, når lejligheden bød sig. Dette skete i juni 1914, da Franz Ferdinand og hans kone kom på besøg i den bosniske hovedstad Sarajevo. »
« En østrigsk astronom, Von Littrow, fandt på at grave geometriske kanaler i Sahara-ørkenen, fylde dem med paraffin og sætte ild til dem. »

Eksempler på sætninger med lignende ord

diccio-o.com - 1998 - 2022