7 sætninger med «tyrkisk»

Eksempelsætninger og sætninger med ordet tyrkisk og andre ord, der er afledt af det.

« I 1055 overtog en tyrkisk gruppe, seljukkerne (den samme gruppe, der dengang truede Byzans), kontrollen og gjorde nøjagtig det samme. »
« Tyrkerne begyndte som blot et lille tyrkisk beglik (sultanat), men besejrede en byzantinsk hær i 1302 og erobrede en del af Anatolien. »
« Som nævnt i et tidligere kapitel var det, da Persien kom under tyrkisk styre fra det 10. århundrede og fremefter, kun gennem persisk administration, at flere dynastier opnåede et minimum af stabilitet. »
« Ismail sammensmeltede tre forskellige identiteter for at fremme sit styre: han var en tyrkisk krigsherre, en shiitisk sufi-pirat og (påstod han) arving til Persiens før-islamiske politiske tradition. »
« Efter at rapporter om en tyrkisk massakre på grækere blev offentliggjort i Europa, krævede Den Hellige Alliance, at Tyrkiet skulle give Grækenland uafhængighed. Osmannerne nægtede, så i 1827 sænkede en kombineret britisk, fransk og russisk flåde en osmannisk flåde. »
« Da støvet lagde sig, ledte en af lederne af Komitéen for Union og Fremskridt, Mustafa Kemal, en tyrkisk hær, der skulle fordrive de europæiske styrker fra det gamle imperiums geografiske kerne, nemlig Anatolien, og danne en ny nation i stedet. »
« I Topkapi-paladset i Istanbul blev der fundet "mærkelige tegninger", som tilskrives Piri Reis, en tyrkisk navigatør fra det 16. århundrede, og som stadig studeres i dag i Nationalbiblioteket i Berlin. »

Eksempler på sætninger med lignende ord

diccio-o.com - 1998 - 2022